13 Ocak 2008 Pazar

0

ÇİN BÖREĞİ

BU BÖREK İSTANBUL'DAN NECLA ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR BÖREK.
AMA BU BÖREĞİ YAPMAMAIN SEBEBİ ÇOK SEVDİĞİM CAVİDE ARKADAŞIM GEÇEN RAMAZANDA CAVİDE BENİ ARADI VE BU BÖREĞİ NASIL YAPTIĞIMIZI SORDU BENDE O ZAMANDAN BERİ DENEMYİ İSTİYORDUM. NASİP BU GÜNEYMİŞ. ÇOK GÜZEL BİR BÖREK BİZİM GİBİ BİR ÖĞÜN OLARAKTA TÜKETEBİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE İKRAMDA EDEBİLİRSİNİZ.

MALZEMELER
250 GR KIYMA
1ADET KURU SOĞAN
2 TANE BÜYÜKÇE HAVUÇ
YAKLAŞIK BÜYÜK BİR SALATA KASESİ KADAR KIYILMIŞ LAHANA(BEYAZ)
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK
CEVİZ
KARABİBER . TUZ
YAPILIŞI
AZ SIVI YAĞLA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUYORUZ. ÜZERİNE SIRASIYLA KIYMAYI. LAHANAYİ. RENDELENMİŞ HAVUCU EKLEYİP 4-5 DAKİKA KAVURUYORUZ (LAHANALAR SÖNÜŞENE KADAR ) SONRA KUŞ ÜZÜMÜNÜ. FISTIĞI, CEVİZİ, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP OCAĞI KAPATIYORUZ.
YUFKAYI 4 E BÖLÜP ÇEYREĞİNE HAZIRLADIĞIMIZ İÇTEN KOYUP KALIN SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIYORUZ.
BÖREKLERİ ÖNCE ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA SONRA GALETA UNUNA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. SICAK SICAK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top