2 Ocak 2008 Çarşamba

0

PIRASALI BÖREK

GEÇEN EŞİME EVDEKİ PIRASADAN YEMEK YAPACAĞIMI SÖYLEYİNCE YEMEK DEĞİLDE BÖREK YAPMAMI İSTEMİŞTİ. BENDE BUGÜN SÜHEYLA ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNU GEZERKEN ÖZLEM ARKADAŞIMIZIN (ÖZLEM'İN MUTFAĞINDAN LEZZETLER)
ADINI GÖRÜNCE HANGİ BLOK DİYE BAKMAK İSTEDİM VE BLOĞU GEZERKEN MUHTEŞEM BİR PIRASALI BÖREK YAZISINI GÖRÜNCE HEMEN TIKLADIM BAKTIM YAPILIŞIDA KOLAY HEMEN YAZICIDAN ÇIKARIP MUTFAĞA GİTTİM VE BÖREĞİ YAPTIM.
ÇOK GÜZEL BİR BÖREK OLDU BEN TARİFİ ÖZLEM ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNDAN KOPYALAYIP BURAYA EKLİYORUM ÇÜNKÜ TARİFE BİREBİR UYDUM
YALNIZ BİZİM GİBİ BÖREKLERDE TEREYAĞINA ALIŞIK OLMAYANLAR VARSA SIVI YAĞ KULLANMALARINI TAVSİYE EDİYORUM
Hamuru için
3 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor.
iç harcı için
1 kilo prasa
2 adet orta boy soğan
25 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
hamuru açmk için
1,5 çay bardağı buğday nişastası
1,5 çaybardağı un karışımı.
Üzeri için
125 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt (ben sürmedim yumurta sürdüm)
Yapılışı
iç harcı için pırasaları yıkayın incecik doğrayın yağı geniş bir tencerede eritin soğanları kavurun prasayı ilave edin orta ısılı ateşte 8-10 dakika kavurun.Hafifçe yumuşayan pırasaların içerisine yumurtaları kırın Ocaktan alın rendelenmiş peyniride ilave edin bir kenara alın beklesin.Hamuru kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.Daha sonra 10 eşit parçaya bölün tek tek açtığımız 40 cm çapındaki yufkaları teker teker tepsiye yerleştiriyoruz hepsinin arasına erittiğim tereyağından 2 şer kaşık serpiştiriyorum 5. yufkaya gelince pırasayı boşaltıyorum.Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıyorum ben üstüne yağı sürüp birde yumurta sürdüm görünüşü daha güzel olması için ve haş haş serpiştirdim (artık benim vazgeçilmezim haşhaş herşeye serpiyorum) Daha önce ısıttığınız fırına verip35-40 daki pişsin çıkarın sıcakken servis yapın.Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top