Urfa Külünçesi Malzemeleri
- 1 kilo un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sadeyağ(tereyağ)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
- 1 yumurta
Urfa Külünçesi Yapılışı
- Bir kaba unumuzu koyuyoruz
kabartma tozunu una karıştırıyoruz. - Sıvıyağı sadeyağı ateşte biraz kızdırıyoruz unun üstüne döküp iyice ovuyoruz.
- Diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz sert bir
hamur elde ediyoruz. - 1 saat bekletiyoruz
, tezgahın üstündehamuru hamurdan birer beze alarak 1 santim kalınlığındatabak Büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz. - Açtığımız
hamuru dörde bölüyoruz tepsiye diziyoruz. - Yumuta sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Külünçe hem
şekerli yapılıyor hem tuzlu aynıdır.ölçüler
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder