3 Ağustos 2013 Cumartesi

0

Urfa Külünçesi


Urfa Külünçesi Malzemeleri
  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sadeyağ(tereyağ)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı karanfil

  • 1 tatlı kaşığı tuz

üzeri için
  • 1 yumurta
Urfa Külünçesi Yapılışı
  • Bir kaba unumuzu koyuyoruz kabartma tozunu una karıştırıyoruz.
  • Sıvıyağı sadeyağı ateşte biraz kızdırıyoruz unun üstüne döküp iyice ovuyoruz.
  • Diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz sert bir hamur elde ediyoruz.
  • 1 saat bekletiyoruz hamuru, tezgahın üstünde hamurdan birer beze alarak 1 santim kalınlığında tabak Büyüklüğünde yuvarlak açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru dörde bölüyoruz tepsiye diziyoruz.
  • Yumuta sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Külünçe hem şekerli yapılıyor hem tuzlu ölçüler aynıdır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top