14 Nisan 2010 Çarşamba

0

KADAYIF DOLMASI


ÇOK UZUN ZAMANDIR DENEMEK İSTEDİĞM BİR TARİF BU.
KADAYIFLI TATLILARI ÇOK SEVİYORUM. KADAYIF DEYİNCE İLK AKLIMA GELEN İSTANBUL'DA YAŞARKEN E-5 TE ŞİRİNEVLERDE GÜLLÜOĞLU 'NDA YEDİĞİM TATLILAR OLUYOR MAALESEF BURADA PEK O KALİTEDE TATLILAR BULAMADIM BİRDE BU ARA iSTANBUL HALK EKMEĞİN ÇIKARDIĞI ALTIN EKMEĞİ ÇOK MERAK EDİYORUM HALK EKMEK BU KONUDA GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI BEN ÇAVDAR EKMEĞİNİ ÇOK SEVİYORDUM
BU TARİFİ AYLAR ÖNCE SEVGİ SEPETİ BLOĞUNDAN ALMIŞTIM DOSYAMDA BEKLİYORDU. YUFKACIMDAN YUFKA ALIRKEN TAZE KADAYIFTA ALDIM VE HEMEN GELİP DENEDİM BENCE GÜZEL OLDU
BANA BİRAZ ŞEKERİ AZ GELDİ TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM
Erzurum yöresinin meşhur kadayıf dolması.
Malzemeler :
Yarım kg tel kadayıf
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
6 adet yumurta
Sıvıyağ (kızartmak için)

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
Yapılışı :
Kuru olmayan hafif nemli kadayıftan yapılırsa (satın alırken buna dikkat etmek gerekiyor) daha güzel oluyor.
Tatlının önce şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın. 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin. Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın. İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun. Dolma sarar gibi kadayıfı sarın. İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın. Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin.

Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın. İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın. Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın. Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın. Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top