29 Nisan 2010 Perşembe
0
malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı küçük doğranmış
2 adet büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 adet sivri biber, çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış
3 tane sarımsak, ince çentilmiş
4 adet domates, yemeklik doğranmış
1 ym kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı:
Etler saca alınır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Z.yağı ve soğanlar eklenir kavrulur. Biberler eklenir 3-4 dk. kavrulur. Domatesler eklenir suyunu salana kadar pişirilir. Tuzu ve baharatlar eklenir. domatesler biraz suyunu çekince servise hazırdır. (eğer renksiz olduysa sac kavurması 1 ym. kaşığı salça ekleyebilirsiniz.)
saç kavurma
malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı küçük doğranmış
2 adet büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 adet sivri biber, çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış
3 tane sarımsak, ince çentilmiş
4 adet domates, yemeklik doğranmış
1 ym kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı:
Etler saca alınır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Z.yağı ve soğanlar eklenir kavrulur. Biberler eklenir 3-4 dk. kavrulur. Domatesler eklenir suyunu salana kadar pişirilir. Tuzu ve baharatlar eklenir. domatesler biraz suyunu çekince servise hazırdır. (eğer renksiz olduysa sac kavurması 1 ym. kaşığı salça ekleyebilirsiniz.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder