Yumşacık pamuk gibi bir poğaça. Açma kıvamında o kıyırtılı poğaçalardan değil ikisinin yeri ayrı diyenlerdenseniz bir deneyin derim. İç harcı için tercih tamamen size kalmış. Peynirli, patatesli, kaşarlı, sade
benimki ise kıymalı, mayalı poğaçaya yakıştırıyorum. Kıyırtılıyada maydonoz ve peyniri. Fotoğraftaki laleler ise bahçeden kendimiz topladık. Koca bir tarla lale, görüntüsü muhteşem. Başında bekleyende yok istediğiniz kadar toplayıp ödemesini kutuya atıp çıkıyorsunuz. Bu memlekete alışıyorum galba hatta seviyorum sanırım....
malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 pk kuru maya (yaş da olabilir)
1 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un (takribi 5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı için:
1 adet soğan (rendelenmiş)
100 gr. kıyma
karabiber
tuz
4-5 dal maydonoz (ince kıyılmış)
4 kaşık sıvıyağ
Sıvıyağda önce soğanı kavurup kıymayı ekleyelim tekrar kavuralım maydonozu, karabiberi ve tuzunu ekleyip ocağı kapatıp soğutalım.
hazırlanışı:
Sütün içinde şeker ve mayayı eritelim. Sıvıyağı, tuzu ve unu ekleyip yoğuralım. Ele hafif yapışan bir hamur olacak. En az 1 saat mayalanması için bekletiyoruz. Hamurun yarı yarıya yükselmesi lazım. Elimizi hafif yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım. Avcumuzun içinde açıp iç harcından koyup yuvarlıyalım. Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıda dizip, üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağla çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerini ıslak mutfak bezi ile öertelim. Yumşak kalması için. Bu ölçülerden 2 tepsi poğaça çıkıyor. Daha az istenilirse ölçü 2 ye bölünerek uygulanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder