24 Eylül 2010 Cuma

0

mantarlı antrekot ve fırında kremalı patates

Sizlerle yine güzel  bir ana yemeği paylaşmak istiyorum. Bu yemekte kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç da kullanılıyor, evde yoktu kullanamadım. O zaman daha bir renkli oluyor tabi. Yinede malzeme listesine ekliyorum. Siz yapmak isterseniz havuçla beraber yapın.


malzemeler
500 gr antrekot
250 gr mantar
2 adet dolmalık biber
1 adet kurusoğan
100 ml krema
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet havuç

hazırlanışı
Teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin etleri önlü arkalı kızartın. Mantarları, soğanı, biberi, havucu ince dilimleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağla soteleyin. Kremayı, biberiyeyi ve tuzu ekleyip kaynatın. Servis yaparken kızaran etlerin üzerine pay ederek kremalı patatesle servis yapın.


malzemeler
500 gr küçük boy patates
300ml krema
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun yıkadıktan sonra ince dilimler hazırlayın. Fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. üzerine tuz, karabiber ve peynir serpip kremayı dökün 200C fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top