malzemeler
500gr penne makarna
300 ml krema
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
200 gr rende kaşar peyniri
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 ym kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
hazırlanışı
Penneleri bol suda haşlayın. (3 ym kaşığı zeytinyağ ve tuz ekleyin haşlanırken) Yumuşaklık derecesini kendinize göre ayarlayın ben pek diri sevmem eşimde aksine aldente sever.
Makarnaları süzün soğuk suyla şoklamayın..
Sosu için
Tereyağında ezilmiş sarımsakları ve pulbiberi soteleyin kremayı döküp, nişastayı ekleyin karıştırın kaynama noktasında peyniri ilave edin tuz ve karabiberle tatlandırın.
Süzülmüş makarnayla karıştırın. Servis tabağına alıp arzuya göre toz permesanla servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder