15 Eylül 2010 Çarşamba

0

köfteli kabak karnıyarık

Bu güzel yemeğin tarifini, annemin yemek tarifleri defterinden almıştım yıllar önce. Ne de iyi yapmışım. Hep söylüyorum bizim evde köfte çok tüketiliyor haftada 2-3 kez yenir bende hep alternatif arayışlarda bulunurum. Daha sırada bekleyen pideli köfte, patlıcan beğendili köfte, kabak beğendili köfte, tepsi kebabı (köfte) yayınlanacak bir sürü köftelerim var, aslında iyide köfte arşivim bir anda zenginleşecek :)  Sevgili narincenin düzenlediği kabak etkinliğine gönderiyorum köfteli kabak karnıyarığı tarifimi, eminim harika lezzetler çıkacak ortaya :) Sabırsızlıkla yayın gününü bekliyorum ve kolaylıklar diliyorum Necla Hanıma.

Burada ki marketlerde kabaklar çok koyu yeşil ancak türk bakkallarında denk gelinirse (taze olarak) bulabiliyorsunuz bildiğimiz kabağı. Bizim memleketin kabaklarından yapılırsa renk daha parlak olacaktır ama yinede çok lezzetli bir yemek.

malzemeler

5 adet orta boy kabak

Köfte için
1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
yarım demet dereotu (ince kıyım)
yarım demet maydonoz (ince kıyım)
400 gr kıyma
4 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 ym kaşığı zeytinyağ
kimyon
karabiber
tuz

süslemek için
domates
sivri biber
rende kaşar peniri (1 çay bardağı yeterli)

hazırlanışı

Köfte malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Kabakları ikiye bölün, çekirdek kısımlarını çay kaşığı ile oyarak çıkarın. (ama çöpe atmayın buzluğa kaldırın başka bir sefer kullanacağız) Kaynar ve az tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Fırına girebilen bir kaba, kabakları dizin. Kabak boyunca köfte hazırlayıp oyuk kısmına yerleştirin.

Üzerine domates dilimleri ve biber dilimi yerleştirin.

Haşlanmış kabağın suyundan 1 su bardağı su alıp bir yemek kaşığı salçayı ezin 2 ym kaşığı zeytinyağ, karabiber ve tuz koyup karıştırın kabakların üzerine dökün en üste rende kaşar serpin 200C fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top