malzemeler
1 su bardağı kırılmış iri taneli çekilmiş fındık
250 gr yumuşak margarin
4 ym kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
hazırlanışı
Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparın yuvarlayın tepsiye dizin 200C fırında pişirin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın Kurabiyelerin üzerine dökün.
Bu kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneriyorum çok malzeme içermesede inanılmaz lezzetli ağzınıza daha attığınız anda kıyır kıyır dağılıveriyor. Ayşe yengemin bu nefis tarifini ailede sevmeyen yoktur ve özellikle de yaptırılır. Ben yoğururken ununu fazla kaçırmışım sıvıyağ kullanarak tekrar hamuru toparladım püf nokta olarak bilginiz olsun :) aylarca hava almayan bir kavanozda dursa bile kıyırlığını kaybetmez fırından yeni çıkmış gibi tazecik kalır.
veee truff
Tarif pastacı Burcu'ya ait.
malzemeler
100 gr bitter çikolata, 100 gr sütlü çikolata
3 paket vanilya (ben kullanmıyorum)
200 ml kreması (bir küçük kutu)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
1 su bardağı çekilmiş badem yada fındık
hazırlanışı
Kremayı, vanilyayı ve pudra şekerini beraber kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine çikolataları kıyarak ilave edin tahta bir kaşıkla karıştırarak eritin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında beklemiş margarini ve 1 su bardağı çeklimiş bademi ilave edin. Mikser ile çırpın. Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığıı alıp iki yemek kaşığı ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. hazırladığınız çikolataları buzdolabında 1 saat bekletin.
Bir saat sonra buzdolabından hazırladığınız çikolataları çıkarın. Yuvarlak toplar yapın. Ayrı ayrı tabaklara kakao, hindistan cevizi, çikolata parçacıkları koyun. Ayrıca Burcu Hanım bu malzemelerlede yapılabileceğini yazmış; türk kahvesi, esmer şeker vb. aklınıza gelebilecek birçok malzemeyi dışını kaplamak içim kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder