1 Kasım 2010 Pazartesi

0

kremalı balık

Balık mevsimi şu an her mutfakta pişiyor bizim de :) Bu sefer böyle yaptım, iyi de oldu. Arada değişiklikler iyi oluyor :)
malzemeler

500 gr fileto balık
4 adet patates
3 adet taze sağan
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 kutu krema
1 çay bardağı kadar bezelye
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz

hazırlanışı
Balıkları yıkadıktan sonra geniş parçalara bölün. Patetesleri ve havuçları  dilim şeklinde doğrayın tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine balıkları dizin doğradığınız taze soğanları ve dereotunu serpin. Zeytinyağı, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın 10 dakika orta ateşte pişirin. Kremayı ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top