9 Mart 2011 Çarşamba

0

kremalı tavuklu pırasa

kremalı tavuklu pırasa
Bir pırasa yemeği daha ama saraydan çıkma bir yemek gibi duruşu asil:) tadıda..
yelpazesuyun düzenlediği tavuk yemekleri etkinliğine bu güzel yemekle katılıyorum birbirinden güzel tavuk tarifleri için uğrayın derim:) 

malzemeler
yarım kilo pırasa
yarım kilo tavuk göğsü
2 pk krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

hazırlanışı

Pırasaları çok iyi yıkayıp 2 cm aralıklarla doğrayın. Fırın kabına yerleştirin üzerine kremayı dökün tuzunu ayarlayın fırın kabının üzerini folyoyla kapatın 200C fırında pırasalar yumuşayana kadar pişirin.

Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın minik parçalara ayırın pırasaların üzerine dizin. En üste peyniri serpin peynir eriyene kadar fırında tekrar pişirin. İsteğe bağlı kırmızı biber dilimleriyle süsleyerek pişirebilirsiniz.

Yapımı çok pratik olan bu yemeği porsiyonluk fırın kaplarında da hazırlayabilirsiniz. Sunumu çok daha şık olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top