spaghetti carbonara
Farklı bir spaghetti tarifi arayanlar için, carbonara... İçinde speck denen pastırma tarzında şarküteri ürünü kullanılıyor. Bizim ürünlerimiz de böyle birşey yok, çok ince dilimlenmiş yağlı çemensiz pastırma kullanmak gerekli. Permasan peyniri yerine eski kaşar peynirini alternatif olarak kullanabilirsiniz.. Bu makarnayı yaptığınız da ana yemek olarak düşünün yardımcı yemek için salata yeterli olacaktır..
malzemeler
400 gr sapaghetti
1 küçük kuru soğan
100 gr çemensiz yağlı pastırma
1 kutu krema (200 ml)
3 yumurta sarısı
3 ym kaşığı zeytinyağ
100 gr permasan rendesi yada eski kaşar
hazırlanışı
Makarnaları bol kaynar suya zeytinyağ ve tuz ekleyerek haşlayın. Al Dente olarak haşlayabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum yumuşak olmalı.
Süzün, bir kepçe suyundan sos için ayırın.
Soğanın kabuklarını soyun yıkayın çok ince kıyın zeytinyağında soteleyin ince kıydığınız pastırmayıda ekleyip soğanlarla karıştırın. kremayı ve makarna suyundan ekleyip kaynatın.
Yumurta sarılarını çırpın sostan bir kepçe ekleyin karıştırın sosa ekleyin. Peynirleri de ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Süzdüğünüz makarnayı sosla birleştirin.
Servis tabağına aldığınız zaman değirmenden taze karabiber çekerek servis yapın.
not: bu sosun özelliği yumurtalı olmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder