lokanta usulü patatesli köfte
bazen Türkiye'ye duyulan özlemden böyle tatlar da akıla geliveriyor:) o günlerden birinde;
yarım kilo kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
1 dilim ufalanmış ekmek içi
1 tutam ince kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırın. Güzelce yoğurun 30 dk buzdolabında dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde kopararak oval köfteler hazırlayın.
4 adet orta boy patates
2 adet küçük domates
2 adet çarliston biber
1,5 ym kaşığı salça
tuz
Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın elma dilimleri şeklinde doğrayın bol suda nişastası gidene kadar iyice yıkayın. Sıvıyağda patatesleri kızartın yayvan tencereye dizin aynı yağda kızarttığınız köfteleri patateslerin üzerine dizin. yarım santim kalınlığında dilimlediğiniz domates ve biberleri üzerine dizin biraz suda ezdiğiniz salçayı köftelerin üzerine gezdirin yine köftelerin yarı beline gelecek şekilde su ve tuz ekleyip kaynadıktan sonra 7-8 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder