Tire köfte, sunumuyla kebaba dönüşmüş. Sadece kıyma ve tuzdan yapılan bu köfteyi merak ettim ve yaptım beğenerek yedik. Yoğurt ve pide ile servis yapılması isteğe kalmış daha çok köfte ve domates sosuyla servis yapılan bu yemeği denerseniz mutlaka pide ve yoğurdu kullanın hepsi bütünleştiğinde lezzeti ortaya çıkıyor...
Ben yine pidesini ev de kendim yaptım isteğe bağlı hazır kullanabilirsiniz..
malzemeler
500 gr döş yerinden kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
(yine de biraz karabiber ekledim)
(Eti iki kez çekip tuzu ekleyip çok iyi yoğurup bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün tekrar makineden çekip yine çok iyi yoğurup pişiriliyormuş)
Kıymaya tuz ekleyip çok iyi yoğurun buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin ertesi gün çıkarıp tekrar çok iyi yoğurun. Ceviz üyüklüğünde koparıp çöp şişlere elinizi ıslatarak takın sıka sıka aşağı doğru elinizi çektiğinizde çok rahat şişe geçecektir. Tekrar buzdolabına kaldırın servis zamanına kadar bekletin.
14 adet şiş köfte çıkıyor..
pidesi için
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk maya
1,5 su bardağı su
hepsini karıştırıp hamur yoğurun. 30 dk kadar dinlendirip mayalandırın 5 bezeye ayırıp unlu zeminde 1 cm den biraz kalın açarak fırında yada bazlama yapar gibi yağsız teflon tavada pişirin.
domates sosu için
300 gr.lık doğranmış domates kullandım yada yarım kilo olgun domatesküp doğranmış şekliyle. Sosu hazırlanırken içine hiç bir şey katılmıyormuş. Tavada sade pişiriliyormuş. 1 ym kaşığı zeytinyağ ve tuz ile soteledim.
Köfteleri fırın kağıdının üzerinde 7-8 dk ön pişirme yapın (makbul olanı mangal) Ilındıktan sonra şişlerden çıkarın köfteleri ikiye bölün. 2 ym kaşığı tereyağı eritin köfteleri bu yağda kızartın.
Servis tabağına sırasıyla, dilimlediğiniz pideleri, yoğurdu (500gr) domates sosu, köfteleri koyup tavada kalan tereyağı kebabın üzerine gezdirip bol ince kıyılmış maydonozla(bir demet) süsleyip servis yapın.
anlatımı çok uzun oldu sanırım ama gözünüzü korkutmasın yapımı zor değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder