3 Kasım 2011 Perşembe

0

MİLFÖYLÜ BAGET-TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBASI


MALZEMELER

6 adet baget tavuk
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz

6 adet milföy yaprağı
1 adet yumurta sarısı
Az miktarda kaşar peyniri

YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.Patatesi ve havucu da  zar şeklinde zardan biraz büyük küp küp doğrayın.Bagetleri yıkayın.Bir tencereye 10 bardak su ve tuz  bagetleri atın,doğradığınız patates,havuç soğan ,sarımsağı da ilave edin.Haşlayın .Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın.
Milföy yapraklarını  merdane yardımıyla biraz genişletin.Haşladığınız bagetleri tek tek içine ufak ince bir kaşar dilimi koyarak milföy ile kaplayın. Bagetlerin uç kısımlarını alüminyum folyo ile sarın.Milföy hamurunun etrafına bir yumurta sarısı sürün  .200 derece fırında 20 dk.kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

Tavuğun o mis gibi suyuna da şehriye çorbası yapın.Çocuklarınız bu besleyici lezzetli çorbaya bayılacaktır.Kızım çok sevdi :)


TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBASI ( Patatesli,Havuçlu)

MALZEMELER

Bagetleri haşladığınız patatesli ,havuçlu tavuk suyu
1,5 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ,
Tuz,
Maydanoz

YAPILIŞI

Çorba tencerenize sıvı yağda salçayı eritin,tavuk suyunu ilave edin.İsterseniz biraz su ilave edebilirsiniz .Ben öyle yaptım .Kaynatın.Kaynayan çorba suyuna tel şehriyeyi ilave edin.Tuz'unu atın pişirin.Pişmeye yakın İnce kıyılmış maydanozları içine atın.5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Limonla Servis edin.

AFİYET OLSUN.

İŞTE MUHTEŞEM İKİLİ :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top