1 Kasım 2011 Salı
0
Bu poğaça küçük yaşlarda anneciğimden öğrendiğim tarif ,enfes oluyor :) Ama annemin yaptığı her zaman daha güzel oluyor ,Anne içine ne kattın seninki daha farklı oluyor dediğimde SEVGİ'mi diyor..:))
MALZEMELER
125 gr margarin (eritilmiş ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (Bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak.)
1 yemek kaşığı sirke(Gevrek olması için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için
Peynir ,Maydanoz
YAPILIŞI
Margarini eritin ılıtın.Yoğurma kabına ,un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri koyun ve karıştırın.Daha sonra azar azar unu ve kabarta tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde hamuru açın .Peynirli veya tercihiniz olan başka iç harcı koyun kapatın.Yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.Çörek otu serpin.önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN.
PEYNİRLİ POĞAÇA
Bu poğaça küçük yaşlarda anneciğimden öğrendiğim tarif ,enfes oluyor :) Ama annemin yaptığı her zaman daha güzel oluyor ,Anne içine ne kattın seninki daha farklı oluyor dediğimde SEVGİ'mi diyor..:))
MALZEMELER
125 gr margarin (eritilmiş ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (Bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak.)
1 yemek kaşığı sirke(Gevrek olması için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için
Peynir ,Maydanoz
YAPILIŞI
Margarini eritin ılıtın.Yoğurma kabına ,un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri koyun ve karıştırın.Daha sonra azar azar unu ve kabarta tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde hamuru açın .Peynirli veya tercihiniz olan başka iç harcı koyun kapatın.Yağlanmış fırın tepsinize dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.Çörek otu serpin.önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder