4 Kasım 2011 Cuma
0
Kerevizin faydaları saymakla bitmez.Mideyi güçlendirir,Ağrıları giderir.Kolestrolü ve hipertansiyonu düzenler,Unutkanlığa faydalıdır.Anne sütünü arttırır.Şeker hastalığına faydalıdır.Öksürüğü keser.
Malesef ki bu yemeği seven çok azdır.Ben bayılırım .Eşim pek yemezdi .Ama şimdi çok seviyor.:))
MALZEMELER
1 kg kereviz
2 adet havuç
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Yağ
Limon
YAPILIŞI
Kerevizleri soyun yıkayın ,doğrayın ve limonlayın.Soğanı yemeklik doğrayın tencereye koyup yağda öldürün.
Halka halka kestiğiniz havuçlarıda ilave edin.Biraz kavurun.Doğradığınız limonladığınız kerevizleri ve patatesleri de tencereye ilave edin.1-2 kez karıştırın 2 su bardağı su ilave edin.Tuzunu atın.Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler ,havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.
AFİYET OLSUN.
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Kerevizin faydaları saymakla bitmez.Mideyi güçlendirir,Ağrıları giderir.Kolestrolü ve hipertansiyonu düzenler,Unutkanlığa faydalıdır.Anne sütünü arttırır.Şeker hastalığına faydalıdır.Öksürüğü keser.
Malesef ki bu yemeği seven çok azdır.Ben bayılırım .Eşim pek yemezdi .Ama şimdi çok seviyor.:))
MALZEMELER
1 kg kereviz
2 adet havuç
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Yağ
Limon
YAPILIŞI
Kerevizleri soyun yıkayın ,doğrayın ve limonlayın.Soğanı yemeklik doğrayın tencereye koyup yağda öldürün.
Halka halka kestiğiniz havuçlarıda ilave edin.Biraz kavurun.Doğradığınız limonladığınız kerevizleri ve patatesleri de tencereye ilave edin.1-2 kez karıştırın 2 su bardağı su ilave edin.Tuzunu atın.Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler ,havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder