4 Kasım 2011 Cuma

0

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ





Kerevizin faydaları saymakla bitmez.Mideyi güçlendirir,Ağrıları giderir.Kolestrolü ve hipertansiyonu düzenler,Unutkanlığa faydalıdır.Anne sütünü arttırır.Şeker hastalığına faydalıdır.Öksürüğü keser.
Malesef ki bu yemeği seven çok azdır.Ben bayılırım .Eşim pek yemezdi .Ama şimdi çok seviyor.:))

MALZEMELER

1 kg kereviz
2 adet  havuç
3 adet patates
1 adet  kuru soğan
Tuz
Yağ
Limon

YAPILIŞI

Kerevizleri soyun yıkayın ,doğrayın ve limonlayın.Soğanı yemeklik doğrayın tencereye koyup yağda öldürün.
Halka halka kestiğiniz havuçlarıda ilave edin.Biraz kavurun.Doğradığınız limonladığınız kerevizleri ve patatesleri de tencereye ilave edin.1-2 kez karıştırın 2 su bardağı su ilave edin.Tuzunu atın.Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler ,havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top