12 Ocak 2012 Perşembe
0
MALZEMELER
15 adet milföy
Harcı için:
5 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince ince kıyılmış ceviz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmaları yıkayın soyun rendeleyin..Tencereye alın .İçine şekeri ve tarçını koyup kavurun.Pişince cevizi ekleyin.ocağın altına kapatın.
Milföyün ortasına ılık elmalı harcınızı koyun alttan ve üstten uçlarını birleştirin.Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine bıçakla kesikler atıp ,yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
AFİYET OLSUN.
ELMALI MİLFÖY
MALZEMELER
15 adet milföy
Harcı için:
5 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince ince kıyılmış ceviz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmaları yıkayın soyun rendeleyin..Tencereye alın .İçine şekeri ve tarçını koyup kavurun.Pişince cevizi ekleyin.ocağın altına kapatın.
Milföyün ortasına ılık elmalı harcınızı koyun alttan ve üstten uçlarını birleştirin.Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine bıçakla kesikler atıp ,yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder