30 Ocak 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
150 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2-3 domates
1 tablet et yada tavuk bulyon
Sıcak su 3 su bardağı
Yağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Yağda soğanı ,ince ince doğranmış mantarı ve kırmızı biberi soteleyin.Mantarlar iyice yumuşadığında bulguru yıkayıp süzün .Mantarların üzerine ilave edip 5 dakika kavurun.Tavuk veya et bulyonu ,rendelenmiş domatesi, Tuzunu karabiberi(Ben karabiber atmadım.Çünkü Naz hanım karabiber kattığım yemekleri yemiyor .Acı diyor ) attıktan sonra .3 su bardağı sıcak suyu koyun.Biraz kaynatıp altını kısın .Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.
AFİYET OLSUN.
MANTARLI BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
150 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2-3 domates
1 tablet et yada tavuk bulyon
Sıcak su 3 su bardağı
Yağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Yağda soğanı ,ince ince doğranmış mantarı ve kırmızı biberi soteleyin.Mantarlar iyice yumuşadığında bulguru yıkayıp süzün .Mantarların üzerine ilave edip 5 dakika kavurun.Tavuk veya et bulyonu ,rendelenmiş domatesi, Tuzunu karabiberi(Ben karabiber atmadım.Çünkü Naz hanım karabiber kattığım yemekleri yemiyor .Acı diyor ) attıktan sonra .3 su bardağı sıcak suyu koyun.Biraz kaynatıp altını kısın .Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder