2 Mayıs 2012 Çarşamba
0
Bu güzel tatlıma ne etiket koyacağıma karar vermedim .Şerbetli bir tatlı ,üzeride bildiğin süt tatlısı..:) ve öyle hafif bir tatlı ki sürekli yapıp yemek isteyeceksiniz.Kıbrıs tatlısı olarak ta bileniniz olabilir.
MALZEMELER
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 kg süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Şekerle suyu 10 dakika kadar kaynatın ılımaya bırakın.
Keki için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcamınıza yayın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin..Keki fırında çıkarıp biraz soğutun.
Ilık şerbeti dökün.Kek şerbetini çekerken kremayı hazırlayın.Krema malzemelerinin tümünü tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin.Kekin üzerine döküp yayın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.Ben hindistan cevizi döktüm.Ama fındık,ceviz tarçın ,olabilir.
Tatlınız soğuduğunda buzdolabına koyup 1-2 saat bekletin.
AFİYET OLSUN.
GALETA UNLU TATLI
Bu güzel tatlıma ne etiket koyacağıma karar vermedim .Şerbetli bir tatlı ,üzeride bildiğin süt tatlısı..:) ve öyle hafif bir tatlı ki sürekli yapıp yemek isteyeceksiniz.Kıbrıs tatlısı olarak ta bileniniz olabilir.
MALZEMELER
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 kg süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Şekerle suyu 10 dakika kadar kaynatın ılımaya bırakın.
Keki için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcamınıza yayın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin..Keki fırında çıkarıp biraz soğutun.
Ilık şerbeti dökün.Kek şerbetini çekerken kremayı hazırlayın.Krema malzemelerinin tümünü tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin.Kekin üzerine döküp yayın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.Ben hindistan cevizi döktüm.Ama fındık,ceviz tarçın ,olabilir.
Tatlınız soğuduğunda buzdolabına koyup 1-2 saat bekletin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder