3 Ağustos 2012 Cuma

0

CEVİZLİ KADAYIF SARMA


MALZEMELER

500 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
125 gr tereyağı

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Kadayıfı bir avuç dolusu alın tezgaha uzunlamasına serin.İçine iri çekilmiş ceviz serpiştirip sigara böreği gibi sıkıca sarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Kadayıfları soğumaya bırakın.

Bu arada şerbet için şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp sıcak şerbetinizi soğuyan kadayıflarınızın üzerine kuru kalmayacak şekilde dökün.Şerbetini iyice çekince üzerini antep fıstığı serpiştirip servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top