3 Ağustos 2012 Cuma
0
MALZEMELER
500 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
125 gr tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Kadayıfı bir avuç dolusu alın tezgaha uzunlamasına serin.İçine iri çekilmiş ceviz serpiştirip sigara böreği gibi sıkıca sarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Kadayıfları soğumaya bırakın.
Bu arada şerbet için şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp sıcak şerbetinizi soğuyan kadayıflarınızın üzerine kuru kalmayacak şekilde dökün.Şerbetini iyice çekince üzerini antep fıstığı serpiştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
CEVİZLİ KADAYIF SARMA
MALZEMELER
500 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
125 gr tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Kadayıfı bir avuç dolusu alın tezgaha uzunlamasına serin.İçine iri çekilmiş ceviz serpiştirip sigara böreği gibi sıkıca sarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Kadayıfları soğumaya bırakın.
Bu arada şerbet için şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp sıcak şerbetinizi soğuyan kadayıflarınızın üzerine kuru kalmayacak şekilde dökün.Şerbetini iyice çekince üzerini antep fıstığı serpiştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder