2 Ağustos 2012 Perşembe

0

Taze Fasülye Tavası/Kızartması



Diyeceksiniz ki, bir bu eksikti...
Diyorum ki, daha bu ne ki!
Biz Karadenizliler yazın fasülyenin turşusunu yaparız.
Kışın yaptığımız fasülye turşusunu kavururuz ;)

Malzemesi

Yarım kg kadar fasülye (miktarı çok önemli değil)
1 yemek kaşığı mısır unu
2 yumurta
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı

Önce fasülyeler ayıklanır ve güzelce yıkanır. 

Sonra tuzlu suda güzelce haşlanır.
Düdüklü tencerede 10-15 dakika yeterli olacaktır.
Üzerine mısır unu serpilir ve karıştırılır.
Sonra kızartacağımız tavaya alıyoruz, sıvıyağda alt-üst yaparak kızartıyoruz.
Ben balık tavasında kızartıyorum kapağıyla çevirmek rahat oluyor.
Balık tavanız yoksa düz bir tabak ile çevirebilirsiniz.

Bu şekliyle de yumurtasız olarak tüketilebilir.
Biz de birazı yumurtasız ayrılır. Gerisi yumurtalı yapılır.
Yumurtayı başka bir kaba kıralım azıcık çırpalım, çok köpürmeyecek.
Sadece sarısı ile beyazı karışacak kadar.
Sonra fasülyenin üzerine dökülür ve yumurta pişince ocaktan alınıp, sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun...


Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.
Kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top