3 Ekim 2007 Çarşamba

0

FIRIN SÜTLAÇ



OĞLUM FIRIN SÜTLAÇA BAYILIR NE ZAMAN TATLICIYA GİTSEK FIRIN SÜTLAÇ YER BENDE BİR SÜREDİR EVDE YAPIYORUM BU TATLIYI EŞİM VE OĞLUMUN SÖYLEDİĞİNE GÖRE GÜZEL OLUYORMUŞ
SİZİN EVDEDE FIRIN SÜTLACI SEVEN VARSA DENEMEYE DEĞER DERİM
1 LİTRE SÜT
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ PRİNÇ (HAŞLANMADAN BARDAKLA ÖLÇÜN)
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 YUMURTANIN SARISI
PRİNÇLERİ SUDA HAŞLIYORUZ SUYUNU ÇEKTİRİYORUZ ÜZERİNE SÜTÜ, NİŞASTAYI VE ŞEKERİ EKLEYİP KARIŞTIRARAK KAYNAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA VANİLYASINI VE YUMURTA SARISINI PİŞİRMEDEN KARIŞTIRIP EKLİYORUZ SONRA SÜTLACIMIZI FIRIN KAPLARINA BÖLÜŞTÜRÜP FIRININ ÜST IZGARASINI ÇALIŞTIRIP ÜZERLERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINDA BEKLETİYORUZ
TATLILARIMIZI SOĞUTUP EVDEKİLERE İKRAM EDİYORUZ:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top