4 Ekim 2008 Cumartesi

0

İZMİR ÜZÜM REÇELİ


UZUN ZAMANDIR YENİ BİR TARİF EKLEMEMİŞTİM ZATEN PEK DEĞİŞİK BİR ŞEYDE YAPMIYORDUM NE ZAMANDIR. İNŞALLAH ARTIK ESKİ FORMUMA KAVUŞURUM NEDENSE BU YA Z MUTFAKTAN BİR BIKKINLIK OLDU BENDE MECBUR OLMASAM YEMEK BİLE YAPMAK İSTEMEDİM NEDEN OLDUĞUNU BENDE BİLMİYORUM BİLMEM SİZDEDE BÖYLE DURUMLAR OLUYORMU HİÇ MUTFAKTAN BIKTINIZMI BAKALIM YORUMLARINIZDA BUNADA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM BEN NORMALMİYİM ÖĞRENEYİM DEĞİLMİ:)))
RAMAZANDA KARŞI KOMŞUMLAR MEMLEKETİNE GİTTİLER YANİ DENİZLİ'YE ORANIN ÜZÜM BAĞLARI MEŞHUR BAĞLARINDAN BİZEDE ÜZÜM GETİRMİŞLER ÜZÜMLER ÇOK BOL OLUNCA BENDE HEP MERAK ETTİĞİM ÜZÜM REÇELİNİ YAPMAYA KARAR VERDİM BİRAZ İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM KAFAMA EN UYGUN TARİFİ DENEDİM. BENCE YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ÇOK GÜZEL RENGİDE DOĞAL BİR REÇEL ORTAYA ÇIKTI.YAPILIŞIDA ÇOK KOLAYDI AMA BEN ORUÇLU OLDUĞUM İÇİN HEMEN TADINA BAKAMIYORDUM
OĞLUMA TATTIRDIM
FAKAT ANNE BEN DAHA ÖNCE ÜZÜM REÇELİ YEMEDİMKİ NASIL OLMUŞ YADA OLMAMIŞ DİYE BİR FİKİR VEREYİM DEDİ
BENDE İFTARA KADAR SOĞUTUP İFTARDA TADINA BAKTIM GERÖEKTEN HARİKA OLMUŞ TADI ÇOK GÜZELDİ RAMAZANDA PİDE ,KAYMAK VE ÜZÜM REÇELİ HERGÜN SOFRAMIZDA YER ALDI BEN CE ÜZÜMLER BİTMEDEN SİZDE DENEYİN DERİM
YALNIZ KÜÇÜK BİR NOT BENCE SUYU BİRAZ FAZLA GELDİ BENCE BİRAZ DAHA AZ KOYULSA DAHA GÜZEL OLACAK
ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM TARİFİ İNTERNETTEN BULDUM FAKAT TAM HANSİ SİTEYDİ HATIRLAMIYORUM AMA AYNI TARİF BİR ÇOK YERDE VARDI
500 gr şeker
1 adet limon
2.5 su bardağı su (BENCE 2 BARDAK SU YETERLİ)
1 kg çekirdeksiz üzüm
Yapılışı :Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.Şurup kıvamını bulduğunda üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top