Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 1 kg elenmiş un
* Tuz
* Aldığı kadar ılık su
İç Malzemesi:
* 1 demet ince kıyılmış pazı yaprakları
* 200 gr.kıyılmış ıspanak yaprakları
* 2 demet kıyılmış yeşil soğanın yaprakları
* 1 demet kıyılmış ebegömeci
* 1 demet kıyılmış kuzu kulağı
* 2-3 pırasanın yeşil yaprakları
* 1 Büyük kase lor peyniri
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Tuz,karabiber,pulbiber
Sosu İçin:
* 2 su bardağı süt
* 3-4 tane yumurta
* 1 su bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
* 1 fincan zeytinyağı
Yapılışı: Otlu böreği yapmak için bütün otları yıkayın kurutun ve incecik kıyın içine loru , zeytinyağı, baharatlarını dökün ve karıştırın,diğer tarafta hamuru iyice yoğurarak bir kenarda dinlendirin, dinlenen hamuru bezelere ayırın her bezeyi incecik açın, büyük bir tepsiyi yağlayın yufkaları aralarına sos malzemesinden dökerek yayın,
hamuru bezeleri yarı olunca iç malzemeyi yufkaların üzerine yayın tekrar açtığınız yufkaları sos malzemesi dökerek yayın en üste yumurta yoğurt ve yağı çırpın ve sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu börek Bodrum- Güllükte devamlı yapılan bir çeşittir.
* Bölgede pidesi, kol böreği,gözlemesi, tepsi böreği gibi çeşitleri yapılmaktadır.
* Böreğin içine istediğiniz otu koyabilirsiniz.
* Siz evde elinizdeki otları koyabilirsiniz.
* Lor yerine kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz.
* Güllükteki bayanlar çok güzel yufka açıyorlar.
* Çok lezzetli bir börek tavsiye edilir.
* Yolunuz oralara düşerse mutlaka yemeniz tavsiye edilir.
* Böreğin çıkma saatleri var.Kaçırırsanız bir başka tepsiyi beklemelisiniz.
* Başka börek çeşitleri için bakınız Tık.tık.
TOK OLAN CÜMLE ALEM TOK SANIR, AÇ OLAN ALEMDE EKMEK YOK SANIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder