2 Ağustos 2013 Cuma

0

Kıymalı patates dolması




Bugün yine Diyarbakırdan memleketimden güzel bir patates yemeği tarifini vereceğim sevgili okuyucu bizde patates çok tüketilir sulu yemeğinden dolmasından salatasına kadar işte tarifim
malzemelerimiz
iç harcı için
200 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
patates kısmı için
9 adet patates
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
üzerine dökmek için
1 çorba kasesi su
1 tatlı kaşığı domates salçası
yapılışı
patateslerimizi soyalım yıkıyalım içini oyacak veya bıçakla oyup çıkaralım havlu peçeteyle kurutalım kızgın yağımızda kızartalım tepsimize dizelim kıymalı iç harcının kıymasını ve 2 kaşık yağımızı tenceremize koyup biraz  kavuralım doğradığımız soğanımızı ekleyelim soğanlarımız solana kadar kavuralım kavrulmuş kıymalı harcımıza karabiberi pulbiberi ve doğranmış maydanozu ilave edip ateşten alalım karıştırıp patateslerimizin içine sıkıca dolduralım salçalı suyumuzu üzerine koyalım 180 derece ısınmış fırınımızda üzeri biraz kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top