8 Kasım 2011 Salı
0
Bu da bayram tatlım.Bu bayram tatlıda kolaya kaçtım :) Pek vakit bulamadım.
Bayram ziyaretlerimiz devam ederken tarifimi hızlıca sizinle paylaşıp bayramınızı kutlamak istedim.
Bir Kurban Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah.tan diliyorum. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yinede mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yağ
Yarım su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz(rondodan geçirip un haline getirin.)
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3su bardagı şeker
4 su bardagı su
yarım adet limonun suyu
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayın.4 su bardağı suya 3 su bardağı şekeri ve limonu ilave edip 10-15 dk kaynatın ve soğumaya bırakın,
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın..Sonra süt ve yağ ilave edin.Un, irmik ,kabartma tozu ,vanilya cevizide ilave ettikten sonra mikserler çok az çırpın.
Yağlanmış yuvarlak büyük yuvarlak borcama (borcam 32 cm) dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
25-30 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak revaninin üzerine dökün.İstediğiniz şekilde dilimleyin.Üzerini antep fıstığı veya hindistan ceviziyle süsleyin.
AFİYET OLSUN.
CEVİZLİ REVANİ
Bu da bayram tatlım.Bu bayram tatlıda kolaya kaçtım :) Pek vakit bulamadım.
Bayram ziyaretlerimiz devam ederken tarifimi hızlıca sizinle paylaşıp bayramınızı kutlamak istedim.
Bir Kurban Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah.tan diliyorum. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yinede mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yağ
Yarım su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz(rondodan geçirip un haline getirin.)
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3su bardagı şeker
4 su bardagı su
yarım adet limonun suyu
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayın.4 su bardağı suya 3 su bardağı şekeri ve limonu ilave edip 10-15 dk kaynatın ve soğumaya bırakın,
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın..Sonra süt ve yağ ilave edin.Un, irmik ,kabartma tozu ,vanilya cevizide ilave ettikten sonra mikserler çok az çırpın.
Yağlanmış yuvarlak büyük yuvarlak borcama (borcam 32 cm) dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
25-30 dakika pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak revaninin üzerine dökün.İstediğiniz şekilde dilimleyin.Üzerini antep fıstığı veya hindistan ceviziyle süsleyin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder