8 Kasım 2011 Salı

0

gül baklava

Biz bu sonbaharda buluşacaktık

Bahar geldi geçti sen gelmez oldun
Taşlara mı döndü kalbin gelmedin
Aylar geldi geçti sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun

Yarim gözlerim yolda
Beklerim ama sen gelmez oldun

Demiştin kapına gelirim diye
Kulağım kapıda ses vermez oldun
Boşyere mi yemin ettik ikimiz
Kuşlar yuva kurdu sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun

Yarim gözlerim yolda
Beklerim ama sen gelmez oldun

Herkeze yine, yeniden merhabalar..
Bu postu hazırlarken bu şarkıyı mırıldandığımı farkettim:) Kaç baharlar geride bırakıyoruz... Ara yine çok uzadı sitemler, şikayetler haklı olarak arttı:) Öyle bir şeyki biraz uzaklaşınca soğukluk giriyor araya:) Oysa yığınla bekleyen sofralar, tarifler var. Kış kapıya dayandı bende halen yaz tarifleri bekliyor:) Fotoğraf bile çekmediğimi farkettim yapıp yiyoruz resim yok:) Silkelenmek istiyorum artık:) Ramazan bayramında yaptığım gül baklava ile start demek istiyorum inşaAllah.. Sevgili arkadaşlarım, dostlarım geçmiş diyeceğim artık, mübarek kurban bayramınızı en içten samimiyetim ve sevgilerimle kutluyorum.. Nice güzel bayramlara hep beraber erişmek dileğiyle...

malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
aldığı kadar un

Tüm malzemeyi karıştırarak ele yapışmayan yumuşak hamur hazırlayın. 30 dk. dinlendirin. Ceviz, fındık arası bezeler yapın. Nişasta serperek ince yufkalar açın. Aşağıda yapım aşamalarını görüntülemeye çalıştım, aynı şekilde uygulayın:)  250 gr margarin tereyağ karışımını eritip yakmadan kızdırın. Porsiyonluk baklavaların üzerine gezdirin. 200C fırında kızartın.

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Karıştırın kaynama noktasından sonra 15 dk. tencerenin kapağı yarım kapalı olarak kaynatın. birkaç damla limon suyu damlatarak 5 dk. daha kaynatın. İkisinden biri soğuk olacak şekilde baklavayı haşlayın..
Resimlerden de anlaşılacağı gibi çok da başarılı değilim yufka açma konusunda sizlerde daha önce yapmadıysanız korkmayın. Nişasta vazgeçilmez bir güç serptiğiniz anda yufka açılmaya başlıyor. Bende biraz fazla kullanıyorum sanki açabilmek için:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top