9 Kasım 2011 Çarşamba
0
Kurban bayramında kavurmanın tadı bir başka !! :)
MALZEMELER
Kuşbaşı dana eti
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
YAPILIŞI
Tencere içerisine yağı koyun ısıtın.Üzerine etleri ilave edin ve renk değiştirinceye kadar harlı ateşte kavurun .Ocağı düşük ateş konumuna getirin.Et suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bazen etin cinsinden dolayı kolay pişmiyor .Bir tarafta kaynar su bulundurun pişmediyse su ilavesi yapın.Etin pişmesine yakın tuz ve baharatları atın.Baharat olarak ete kekik ve karabiber çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN.
ET KAVURMA
Kurban bayramında kavurmanın tadı bir başka !! :)
MALZEMELER
Kuşbaşı dana eti
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
YAPILIŞI
Tencere içerisine yağı koyun ısıtın.Üzerine etleri ilave edin ve renk değiştirinceye kadar harlı ateşte kavurun .Ocağı düşük ateş konumuna getirin.Et suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bazen etin cinsinden dolayı kolay pişmiyor .Bir tarafta kaynar su bulundurun pişmediyse su ilavesi yapın.Etin pişmesine yakın tuz ve baharatları atın.Baharat olarak ete kekik ve karabiber çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder