9 Kasım 2011 Çarşamba

0

ET KAVURMA



Kurban bayramında kavurmanın tadı bir başka !! :)


MALZEMELER
Kuşbaşı dana eti
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik


YAPILIŞI
Tencere içerisine yağı koyun ısıtın.Üzerine etleri ilave edin ve renk değiştirinceye kadar harlı ateşte kavurun .Ocağı düşük ateş konumuna getirin.Et suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bazen etin cinsinden dolayı kolay pişmiyor .Bir tarafta kaynar su bulundurun pişmediyse su ilavesi yapın.Etin pişmesine yakın tuz ve baharatları atın.Baharat olarak ete  kekik ve karabiber  çok yakışıyor.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top