9 Kasım 2011 Çarşamba

0

PATATESLİ VE HAVUÇLU BRÜKSEL LAHANASI



Bu yemeği bundan 7-8 yıl önce Portakal Ağacı /Hatice'nin sitesinden öğrenmişimdir.O gün bugündür yapar ve severek yeriz.

MALZEMELER
1 paket brüksel lahanası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
10-15 arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 havuç
2 patates
1-1,5 litre kaynamış su
Tuz

YAPILIŞI
Brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesi ve yıkayın.
Arpacık soğanları soyun yıkayın
Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. Patatesleri küp küp havucuda yarım ay şeklinde doğrayın.
Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. Biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip1-2 defa karıştırın.  Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. Kaynamış suyunu ve tuzunu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top