2 Ocak 2012 Pazartesi
0
2012 ‘NİN
YENİ BAŞLANGIÇLARIN, YENİ SEVİNÇLERİN , BOL KAZANÇLARIN, SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN YILI OLMASI DİLEĞİYLE…MUTLU SENELERE
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 adet fırın poşeti
İÇ PİLAVI İÇİN
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık (3 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam maydanoz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz
YAPILIŞI
Ben fırında pişmesi uzun sürmesin diye tavuğu 10-15 dakika tuzlu suda haşladım .Bu arada iç pilavını hazırladım.
Bir tencereye dolmalık fıstıklarınızı koyun ,sıvı yağda kavurun. Fıstıklar kavrulmaya yakın ufak ufak doğradığınız soğanlarını ekleyin kavurmaya devam edin.Yıkayıp süzdüğünüz pirincinizi ilave edip 4-5 dakika kavurun.Son olarak kuş üzümlerini ,tuzunu,baharatlarını ve 1 su bardağı sıcak suyunuzu ilave edin.Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.(Fırında tavuğun kendi suyuyla da pişeceği için iç pilavının biraz diri olsun) Piştikten sonra ocaktan alıp ince ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyin.Karıştırıp soğumaya bırakın.
iç pilavınız ılındığında haşladığınız tavuğunuzun içine doldurun.Tavuğun bacaklarını ip yardımıyla bağlayın.
Benim tavuğum 2 kilo 100 gramdı.ve 1 su bardaklık iç pilavım tam denk geldi.
Fırın poşetinize koyun. Poşetin üzerine kürdanla 7-8 delik açın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
TAVUK DOLMASI
2012 ‘NİN
YENİ BAŞLANGIÇLARIN, YENİ SEVİNÇLERİN , BOL KAZANÇLARIN, SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN YILI OLMASI DİLEĞİYLE…MUTLU SENELERE
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 adet fırın poşeti
İÇ PİLAVI İÇİN
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık (3 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tutam maydanoz
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz
YAPILIŞI
Ben fırında pişmesi uzun sürmesin diye tavuğu 10-15 dakika tuzlu suda haşladım .Bu arada iç pilavını hazırladım.
Bir tencereye dolmalık fıstıklarınızı koyun ,sıvı yağda kavurun. Fıstıklar kavrulmaya yakın ufak ufak doğradığınız soğanlarını ekleyin kavurmaya devam edin.Yıkayıp süzdüğünüz pirincinizi ilave edip 4-5 dakika kavurun.Son olarak kuş üzümlerini ,tuzunu,baharatlarını ve 1 su bardağı sıcak suyunuzu ilave edin.Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.(Fırında tavuğun kendi suyuyla da pişeceği için iç pilavının biraz diri olsun) Piştikten sonra ocaktan alıp ince ince kıyılmış maydanozlarımızı ekleyin.Karıştırıp soğumaya bırakın.
iç pilavınız ılındığında haşladığınız tavuğunuzun içine doldurun.Tavuğun bacaklarını ip yardımıyla bağlayın.
Benim tavuğum 2 kilo 100 gramdı.ve 1 su bardaklık iç pilavım tam denk geldi.
Fırın poşetinize koyun. Poşetin üzerine kürdanla 7-8 delik açın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder