30 Temmuz 2012 Pazartesi
0
Ben kızartmalar için fırını tercih ediyorum..Hem daha sağlıklı ,hem daha hafif
Tavsiyemdir..
MALZEMELER
Patlıcan
Sivri biber
Kabak
Patates
Kırmızı biber
Tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
3 domates
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Patlıcanı alacalı soyun ince ince dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için 15-20 dk bekletin.Yıkayıp süzüp derin bir kaba alın.Diğer sebzeleri de soyup küp küp dilimleyin.(Patatesi biraz ince yapın )
tuz ve yağ koyup kapta harmanlayın.
Tepsiye yağlı kağıt serin.ve sebzeleri yayın..
180 derece fırında patatesler kızarana dek pişirilir.
Rendelenmiş domatesi ve sarımsak az yağda kavurarak sosunu hazırlayın..
Kızartmanın üzerine dökün.
AFİYET OLSUN.
FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA
Ben kızartmalar için fırını tercih ediyorum..Hem daha sağlıklı ,hem daha hafif
Tavsiyemdir..
MALZEMELER
Patlıcan
Sivri biber
Kabak
Patates
Kırmızı biber
Tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
3 domates
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Patlıcanı alacalı soyun ince ince dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için 15-20 dk bekletin.Yıkayıp süzüp derin bir kaba alın.Diğer sebzeleri de soyup küp küp dilimleyin.(Patatesi biraz ince yapın )
tuz ve yağ koyup kapta harmanlayın.
Tepsiye yağlı kağıt serin.ve sebzeleri yayın..
180 derece fırında patatesler kızarana dek pişirilir.
Rendelenmiş domatesi ve sarımsak az yağda kavurarak sosunu hazırlayın..
Kızartmanın üzerine dökün.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder