İftarda Annemlerdeydim..
Yufka mantısı yaptım Afiyetle yedik :)
MALZEMELER
4 adet yufka
200 gr kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
2 adet et bulyon
7 su bardağı su
SOS:
Üzeri için..
3 diş sarımsak
Yoğurt
Salça
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Kıymayı,rendelenmiş soğanı ,tuzu,karabiberi bir kapta çiğden karıştırın.
İki yufkayı üst üste tezgaha serip ,ortadan ikiye yarım ay şeklinde kesin.Resimde görüldüğü gibi kenarına koyup sarın .Rulo şeklindeki yufkayı 2 cm kalınlığında kesin.Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sarıp kesin.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerini fırça ile yağlayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Bu arada 7 bardak suya 2 et bulyon atarak kaynatın.Yufkalar kızardığında sıcak et suyunu üstlerine dökün.Tepsiyi bir başka tepsiyle kapatıp 10-15 dakika bekleyin.
Sarımsaklı yoğurt ve yağda salçalı sosunuzu hazırlayın. Tepside et suyunu çeken mantılarınızı tabağa alın yoğurtla ve salçalı sosla sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder