30 Temmuz 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
4 kişiliktir.
8 adet bayat tost ekmeği
1 su bardağı vişne suyu
1 kase dondurulmuş vişne
Muhallebisi için:
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde margarin
YAPILIŞI
Bayat tost ekmeklerini (benim evde çavdar vardı onu kullandım) fırında kızartın.Daha sonra vişne suyuyla ıslatın.Ekmekler vişne suyunu çekerken muhallebisini hazırlayın.Ufak tencereye sütü,şekeri,yumurtayı vanilyayı ve unu koyup koyu kıvama gelecek şekilde karıştırarak pişirin.Ocaktan almaya yakın içine fındık büyüklüğünde margarin koyup karıştırın.
Ekmeklerin 4 tanesini servis tabağınıza alın .Ekmeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiden sürün.Arasına 3'er tane vişne koyup ekmekle kapatın.Tekrar üzerine muhallebi sürün.Vişne ile süsleyin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
VİŞNELİ EKMEK TATLISI
MALZEMELER
4 kişiliktir.
8 adet bayat tost ekmeği
1 su bardağı vişne suyu
1 kase dondurulmuş vişne
Muhallebisi için:
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde margarin
YAPILIŞI
Bayat tost ekmeklerini (benim evde çavdar vardı onu kullandım) fırında kızartın.Daha sonra vişne suyuyla ıslatın.Ekmekler vişne suyunu çekerken muhallebisini hazırlayın.Ufak tencereye sütü,şekeri,yumurtayı vanilyayı ve unu koyup koyu kıvama gelecek şekilde karıştırarak pişirin.Ocaktan almaya yakın içine fındık büyüklüğünde margarin koyup karıştırın.
Ekmeklerin 4 tanesini servis tabağınıza alın .Ekmeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiden sürün.Arasına 3'er tane vişne koyup ekmekle kapatın.Tekrar üzerine muhallebi sürün.Vişne ile süsleyin.
Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder