Küçük aşçım yine iş başında...
Uyuyan Şef...
Çocukta fobi oluştu. Ben fotoğraf makinasını alınca "deli" oluyor.
Bu seferde ayakta uyuyarak çekimden kurtulmaya çalıştı ama nafile...
Dün akşam eve gittiğimde bir telaş bir heyecan..
"Sütlaç kaçmış", Ananesi zor yakalamış, neredeyse oğluma hiç kalmayacakmış.
Anne, bu sütlaç çok yaramaz, diyor.
Olayın Türkçe meali,
Benim oğlum "sütlaç delisi", sabah sütlaç krizi tutmuş yine...
Bir de duygu sömürüsü;
- Anane sen beni seviyor musun?
- Seviyorum oğlum.
-Neden bana sütlaç yapmıyorsun, o zaman? (kurduğu bağlantıya bakar mısınız?)
Ananesi kıyabilir mi, oğluşuna?
Hemen sütlaç yapımı başlıyor. Artık son aşamaya geliniyor.
Annem diyor ki, taşmasın diye tencerenin başında bekliyoruz, ha kaynadı, ha kaynayacak...
Kuzey, "ben de bakabilir miyim?" diyor.
Ananemiz kucağına alıyor, tencereye bakıyorlar ve
Kuzey'i masanın yanındaki sandalyeye oturtuyor.
Ama büyük aşk, rahat duramıyorlar ki...
Canım, aşkım, birtanem diye birbirlerini masa başında severken, bir çığlık...
"Anane, sütlaç kaçıyor."
Yetiş, anane yetiş yoksa hepsi kaçacak.
Ananesi de "vay yazamaz sütlaç" falan derken...
Kısacası tencerenin başında sütlacı taşırmışlar.
Bunu bir de Kuzey'den dinleyeceksiniz.
Sütlaç nasıl kaçmış? Ananesi yakalamasaymış hepsi kaçacakmış.
Her şeyi eğlenceli hale getirmeyi nasıl başarıyorlar, işte onu bilemiyorum.
Sevgiyle kalın...
Malzemeler
Tabanı için;
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi (Eti Burçak)
2 yemek kaşığı süt
50 gr Tereyağı
Kreması için;
300 gr. labne peyniri (200 gr.'lık küçük paketlerden 1,5 paket kullandım. Keskin peynir tadı sevenler iki paket kullanabilir.)
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 yumurta
100 gr krema
Bir tutam tuz
Jöle için;
1,5 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
2 kaşık buğday nişastası
2 kaşık buğday nişastası
1,5 yemek kaşığı şeker
Tabanın Yapılışı; Bisküvileri robottan geçirilip, un haline getirilir.
Tereyağını tavada eritip, süt ve bisküvilerle karıştırılır.
Hazırlanan harç margarinle yağlanmış kelepçeli kek kalıbına bastırarak yayılır. Düz bir zemin oluşturmasına dikkat edin. (kalıbınız yapışmıyorsa yağlamayabilirsiniz)
Kremanın Yapılışı;
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
Yumurtanın beyazına bir tutam tuz atarak kar haline gelene kadar çırpılır.
Yumurta sarılarını, pudra şekeri, krema ile birlikte çırpılır. Bu karışıma labne peynirleri de eklenerek iyice çırpılır.
İki karışım birbirine katılır, kaşık ya da tel çırpıcı kullanalım. Mikser kullanılmayacak.
Bu karışımı tabanın üzerine koyup, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilecek.
Jölenin Yapılışı
Malzemeler karıştırılarak ocakta pişirilir.
Biraz soğuyunca kekin üzerine dökülecek. En az 6 saat buzdolabında bekletilecek.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder