31 Ocak 2014 Cuma

0

Firikli Bulgur pilavı

Sevgili okuyucu bu tarifimi mutkala deneyin pişman olmazsınız işte tarifim
malzemelerimiz
1 su bardağı firik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
4 su bardağı su
yeteri kadar tuz
üzeri için
1 adet tavuk göksü
yapılışı
önce tavuk etimizi tenceremize koyalım üzerine tuzunu ve 5 su bardağı su koyalım tavuğumuzu haşlayalım ateşten alalım pilavımız için tavuk suyunu tenceremize koyalım kaynamaya başlayınca firik ve bulgurumuzu koyalım kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim pişen pilavımızı ateşten alalım yağımızı tavamızda kızdıralım pilavımızın üzerine dökelim karıştırıp servis tabağımıza koyalım tavuk etimizi küçük parçalara ayırıp üzerine dizelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top