24 Ocak 2014 Cuma
0
Sevgili okuyucu bu tarifimi taaa ramazan ayında yapmıştım bir türlü sıra gelmiyordu bugün artık yeter yayınlamak istiyorum dedim ve işte tarifim lakin ramazanın telaşından ayrıntılı görüntüsünü çekemedim
malzemelerimiiz
4 adet hazır yufka
300 gr yağsız kıyma
yufkayı yağlamak için
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
üstü için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı isot
yapılışı
yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim böldüğümüz yufkayı yağlayıp uzunlamasına katlayalım 2 kat olmuş olsun kıymamızı yufkamızın uzunluğun da iri köfteler yapalım yufkamızın üzerine koyup saralım tepsimize dizelim 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım pulbiber veya isotla kızdırdığımız yağımızı üzerine gezdirelim afiyet olsun
Köfteli Mantı
Sevgili okuyucu bu tarifimi taaa ramazan ayında yapmıştım bir türlü sıra gelmiyordu bugün artık yeter yayınlamak istiyorum dedim ve işte tarifim lakin ramazanın telaşından ayrıntılı görüntüsünü çekemedim
malzemelerimiiz
4 adet hazır yufka
300 gr yağsız kıyma
yufkayı yağlamak için
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
üstü için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı isot
yapılışı
yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim böldüğümüz yufkayı yağlayıp uzunlamasına katlayalım 2 kat olmuş olsun kıymamızı yufkamızın uzunluğun da iri köfteler yapalım yufkamızın üzerine koyup saralım tepsimize dizelim 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım pulbiber veya isotla kızdırdığımız yağımızı üzerine gezdirelim afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder