24 Ocak 2014 Cuma
0
Hafta sonu evde döner yapmaya ne dersiniz. Ben yaptım süper oldu.Bence sizde deneyin pişman olmazsınız. Ne eti olduğunu bildiğiniz bir etten yaparak içinize sinerek yiyebilirsiniz. Kasabınızdan birazda kuyruk yağı almayı unutmayın
Bu döner için 1 kg kadar Dana kontrifile bütün bir ete ve 50 gr kadar kuyruk yağına ihtiyacımız var. Etimizi önceden alıp dondurucuda donduruyoruz. Yapmayı planladığımız gün dolaptan çıkarıp kesilebilecek kıvama gelmesini bekliyoruz. Etimizi keskin bıçakla böyle yaprak yaprak kesiyoruz. kuyruk yağımızı küçük parçalar halinde doğruyoruz tavaya koyup ocağı açıyoruz. yağı kavurmaya başlıyoruz. Yağlar erimeye başlayınca etleri ilave edip bir iki tanede Defne yaprağı ekleyip etleri renkleri dönünceye kadar kavuruyoruz. Sonra tavamızın kapağını kapatıp birazda kapağı kapalı olarak pişriyoruz bu arada et suyunu salar ve tekrar çeker.Etlerin pişip pişmediğini kontrol edip piştiyse biraz tuz ve karabiber ilave edip etlerin biraz kızarmasını sağlıyoruz. Dönerimiz artık hazırdır. Bize bu döner iki öğünlük oldu bir öğünde pilav üstü döner olarak diğer öğündede lavaşla dürüm olarak tükettik. Sizde istediğniz gibi kullanabilrsiniz...
afiyet olsun
evde döner nasıl yapılır
evde et döner nasıl yapılır
ev döneri nasıl yapılır
pilav üstü döner
Evde Doner -Evde Doner nasil yapilir?
Hafta sonu evde döner yapmaya ne dersiniz. Ben yaptım süper oldu.Bence sizde deneyin pişman olmazsınız. Ne eti olduğunu bildiğiniz bir etten yaparak içinize sinerek yiyebilirsiniz. Kasabınızdan birazda kuyruk yağı almayı unutmayın
Bu döner için 1 kg kadar Dana kontrifile bütün bir ete ve 50 gr kadar kuyruk yağına ihtiyacımız var. Etimizi önceden alıp dondurucuda donduruyoruz. Yapmayı planladığımız gün dolaptan çıkarıp kesilebilecek kıvama gelmesini bekliyoruz. Etimizi keskin bıçakla böyle yaprak yaprak kesiyoruz. kuyruk yağımızı küçük parçalar halinde doğruyoruz tavaya koyup ocağı açıyoruz. yağı kavurmaya başlıyoruz. Yağlar erimeye başlayınca etleri ilave edip bir iki tanede Defne yaprağı ekleyip etleri renkleri dönünceye kadar kavuruyoruz. Sonra tavamızın kapağını kapatıp birazda kapağı kapalı olarak pişriyoruz bu arada et suyunu salar ve tekrar çeker.Etlerin pişip pişmediğini kontrol edip piştiyse biraz tuz ve karabiber ilave edip etlerin biraz kızarmasını sağlıyoruz. Dönerimiz artık hazırdır. Bize bu döner iki öğünlük oldu bir öğünde pilav üstü döner olarak diğer öğündede lavaşla dürüm olarak tükettik. Sizde istediğniz gibi kullanabilrsiniz...
afiyet olsun
evde döner nasıl yapılır
evde et döner nasıl yapılır
ev döneri nasıl yapılır
pilav üstü döner
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder