28 Ocak 2014 Salı
0
Malzemeler:
Hamurunun Malzemeleri:
* 500 gr elenmiş un
* 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz ve su
İçinin Malzemeleri:
* 500 gr yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanağın yaprakları
* Önceden bol yağda kavrulmuş dana koyun karışımı (1 orta boy kase kadar)
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri İçin:
* Tereyağ veya margarin
Hamurun Yapılışı: Hamurun kuru malzemelerini karıştırın , bir çay bardağına mayayı koyun içine şeker atın ılık su ekleyin maya kabarmaya başlayınca una ilave edin iyice karıştırın su hariç sıvı malzemeleri koyun yoğurmaya başlayın yavaş yavaş su ekleyin sert bir hamur yapın üzerini örtün dinlenmeye bırakın.
İçinin Yapılışı: Ispanak yapraklarını yıkayın ve iyice kurumasını sağlayın kuruyan ıspanakları bıçakla incecik kıyın üzerine önceden kavrulmuş soğuk kıymayı ve incecik kıyılmış kuru soğanı koyun karıştırın tuzu ve baharatları tam hamuru içleyeceğiniz zaman koyun.ve karıştırın.
Yanıcın Yapılışı: Hamuru küçük küçük bezelere ayırın ve unun yardımı ile incecik açın içine ıspanak karışımından bolca koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek şeklinde) kapatın kenarlarını ister kesin ister elinizle kapatın, teflon tavada veya saç üzerinde alt üst pişirin, pişen yanıçları kenara alın üzerine tereyağ veya margarin sürün keserek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Çorum yöresine ait çok lezzetli saç böreğidir.
* Ispanak yapraklarının kullanılması kuru olması ve çok ince kıyılması önemlidir.
* Kıyma önceden bol yağda kavrulup dondurulursa daha iyi olur.
* Kuru soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Teflon tavada, saçta veya odun ateşinde saç üzerinde pişirilir.
* Çorum kış memleketi olduğundan dolaplarında eskiden kavrulmuş kıymaları olurmuş
* Kıymayı kavurup dondurursanız daha kullanışlı oluyor.
* Baharat ve tuzu iç harcına en son ekleyin
* Önce eklerseniz harç sulanır.
* Yanıç çok lezzetlidir.
* Tavada pişirirken biraz yağ koyabilirsiniz.
* Pişen yanıçlar arkalı önlü tereyağ veya margarin ile yağlanır.
BİR FİNCAN KAHVENİN HATIRINI SAYANLAR ASİ DE OLSA SAKİ DE OLSA MERT ADAMLARDIR.
SAÇTA YANIÇ (ÇORUM YÖRESİ)
Malzemeler:
Hamurunun Malzemeleri:
* 500 gr elenmiş un
* 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz ve su
İçinin Malzemeleri:
* 500 gr yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanağın yaprakları
* Önceden bol yağda kavrulmuş dana koyun karışımı (1 orta boy kase kadar)
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri İçin:
* Tereyağ veya margarin
Hamurun Yapılışı: Hamurun kuru malzemelerini karıştırın , bir çay bardağına mayayı koyun içine şeker atın ılık su ekleyin maya kabarmaya başlayınca una ilave edin iyice karıştırın su hariç sıvı malzemeleri koyun yoğurmaya başlayın yavaş yavaş su ekleyin sert bir hamur yapın üzerini örtün dinlenmeye bırakın.
İçinin Yapılışı: Ispanak yapraklarını yıkayın ve iyice kurumasını sağlayın kuruyan ıspanakları bıçakla incecik kıyın üzerine önceden kavrulmuş soğuk kıymayı ve incecik kıyılmış kuru soğanı koyun karıştırın tuzu ve baharatları tam hamuru içleyeceğiniz zaman koyun.ve karıştırın.
Yanıcın Yapılışı: Hamuru küçük küçük bezelere ayırın ve unun yardımı ile incecik açın içine ıspanak karışımından bolca koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek şeklinde) kapatın kenarlarını ister kesin ister elinizle kapatın, teflon tavada veya saç üzerinde alt üst pişirin, pişen yanıçları kenara alın üzerine tereyağ veya margarin sürün keserek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Çorum yöresine ait çok lezzetli saç böreğidir.
* Ispanak yapraklarının kullanılması kuru olması ve çok ince kıyılması önemlidir.
* Kıyma önceden bol yağda kavrulup dondurulursa daha iyi olur.
* Kuru soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Teflon tavada, saçta veya odun ateşinde saç üzerinde pişirilir.
* Çorum kış memleketi olduğundan dolaplarında eskiden kavrulmuş kıymaları olurmuş
* Kıymayı kavurup dondurursanız daha kullanışlı oluyor.
* Baharat ve tuzu iç harcına en son ekleyin
* Önce eklerseniz harç sulanır.
* Yanıç çok lezzetlidir.
* Tavada pişirirken biraz yağ koyabilirsiniz.
* Pişen yanıçlar arkalı önlü tereyağ veya margarin ile yağlanır.
BİR FİNCAN KAHVENİN HATIRINI SAYANLAR ASİ DE OLSA SAKİ DE OLSA MERT ADAMLARDIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder