BUDA AYSE26 BLOGCUDAN YENİ BİR TARİF RAMAZAN DOLAYISIYLA ESKİ TARİFLERİMİDE BURAYA TAŞIYORUM
250 GR YAŞ KADAYIF (KÜÇÜK KÜÇÜK DİDİKLENECEK)
50 GR TEREYAĞ
İKİSİ TEFLON TAVADA KIZARANA KADAR KAVRULUR.
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLENİP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
MUHALLEBİSİ
5 SU BARDAĞI SÜT
5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 BARDAK ŞEKER
BİR KAÇ PARÇA DAMLA SAKIZI
KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR SOĞUMAYA BIRAKILIR ILININCA 1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ EKLENİP MİKSERLE 3-5 DAKİKA ÇIRPILIR
KARE BİR BORCAMA KADAYIFIN YARISI YAYILIR ÜZERİNE MUHALLEBİ DÖKÜLÜR KALAN KADAYIFTA ÜZERİNE YAYILIR.
NOT BU TATLININ PÜF NOKTASI BİR GÜN ÖNCE YAPILIP BİR GECE DOLAPTA BEKLETİLMESİDİR OZAMAN TATLI RAHATÇA KESİLİP KARE KARE YAYILMADAN SERVİS YAPILABİLİYOR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder