19 Eylül 2007 Çarşamba

0

PEYNİRLİ POĞAÇA

SİZE YUMUŞACIK BİR POĞAÇA TARİFİ VERECEĞİM ÇOK GÜZEL OLUYOR BEN BÜYÜK BÜYÜK YAPIYORUM YANINDADA TURŞUYLA NEFİS OLUYOR
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR POĞAÇA ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top