KÜNEFEYİ YEMEĞİ ÇOK SEVERDİM AMA YAPMAYA HİÇ CESARET EDEMEMİŞTİM. AMA ÇİLEKLİ (http://cilekli.blogspot.com/) ARKADŞIMDA GÖRÜNCE DENEMEYE KARAR VERDİK BİZ KÜNEFE TEPSİMİZ OLMADIĞI İÇİN TEFLON TEPSİDE YAPTIK AMA ÇOK GÜZEL OLDU DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
GELELİM TARİFİNE
500 GR YAŞ KADAYIF
150 GR TEREYAĞ
1 PAKET DİL PEYNİRİ
2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
ŞERBETİ
2,5 BARDAK SU
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
İLK ÖNCE ŞERBET KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KADAYIFLAR KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALANIR. ERİTİLMİŞ TERYEĞ VE PEKMEZLE KARIŞTIRILIR. İKİYE BÖLÜNÜR. YARISI TEPLON TEPSİYE YAYILIR. İYİCE BASTIRILIR BİZ EŞİMLE YUVARLAK EKMEK TAHTASIYLA BASTIRDIK. ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ PEYNİRLER DİZİLİR KALAN KADAYIFTA YAYILIR VE İYİCE BASTIRILIR 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
SICAK TATLINI ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR VE SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.
GELELİM TARİFİNE
500 GR YAŞ KADAYIF
150 GR TEREYAĞ
1 PAKET DİL PEYNİRİ
2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
ŞERBETİ
2,5 BARDAK SU
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
İLK ÖNCE ŞERBET KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KADAYIFLAR KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALANIR. ERİTİLMİŞ TERYEĞ VE PEKMEZLE KARIŞTIRILIR. İKİYE BÖLÜNÜR. YARISI TEPLON TEPSİYE YAYILIR. İYİCE BASTIRILIR BİZ EŞİMLE YUVARLAK EKMEK TAHTASIYLA BASTIRDIK. ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ PEYNİRLER DİZİLİR KALAN KADAYIFTA YAYILIR VE İYİCE BASTIRILIR 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
SICAK TATLINI ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR VE SICAK SICAK SERVİS YAPILIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder