28 Mayıs 2009 Perşembe

0

Eski eş "gel" derse ne olur?

Ayla'nın kevaşe dediği hatun sevgilisinin eski eşiymiş. Sevgili adamı eski eşine dönünce, dönmek falan değil aslında, kadın "gel" diyince koşa koşa gitmiş işte.

Neyse.. Adam eşine dönüyor ve Ayla kafayı bi sıyırıyor. Bunlar en az 4 yıldır birlikteler. Ayla'nın öyle gözü evlilikte falan değil. Hiç iplemez nikah vs işleri. Aşık, mesele bu. Aşk için 4 yıl hayli uzun bir zaman benim kafam o kadarını almıyor ama yok olabilemez diye karşı da çıkmıyorum. Belki benim "çok iyiyim onunla, seviyorum, kafam rahat" falan diye tarif ettiğim bir hissiyata başkaları aşk der. Ne bileyim? Ayla aşk diyordu, demekle de kalmayıp her tür belirtisini gösteriyordu.

Böyle di'li geçmiş zaman anlatıyorum, öyleydi en son ben onunla çalışırken. Sonrasında bir iki yıl görüştük konuştuk kafa çektik bi ton, ordan da biliyorum. Sürmüş daha sonra, taa benimle karşılaşmasından iki üç ay öncesine kadar. Yaraları taze daha.

Anlatırken yüzünde hiçbir his yoktu. Donmuş gibi, buzları çözülür gibi anlatıyordu. Ben de dinledikçe ve içtikçe, "hı hı" diye kafamı sallayıp duruyordum. Acele ediyordum, bir an önce şu yol ortasında dövme kısmına gelsin istiyordum. Habire "ee?? sonra noldu??" diyordum. Ayla'nın ise zerre acelesi yoktu. Zerresi yoktu özet geçmelerin. Anlatırken intikamını bir daha bir daha alıyordu sanki. Sanki kadını karşımda sağlı sollu bir daha dövüyordu.

Adam boşanmayı hiç istememiş meğer. Yahu bu şimdi mi söylenir? Yani sen bunu biliyor muydun diye sordum, evet dedi. Ama karısı o kadar kararlıymış ki ayrılmakta, adam da çaresizce tamam demiş, bunlar fi tarihinde boşanmış. Nereden baksan bi 7-8 yıl önce. Ayla ile birlikte olana kadar adam çok fena dağıtık yaşamış.Karısına hep ama hep aşık olduğunu benim bu tıralelli arkadaşıma söylemiş. Ama mevzu şu ki, Ayla o kadının bu kadar yıldan sonra eski eşini geri isteyeceğini hiç düşünmemiş. Hep yok canım falan demiş. Hayır şimdi kalkıp da "ama zaten biliyormuş işte! sevgilisi eski eşine hala daha aşık, kadın gel yamacıma diye iki el sallasa uçup gidecek, neden bu kadar şoka girmiş?" falan diye soran çıkarsa diye açıklamaya çalışıyorum. Ne gereği varsa?

Bu arada ben böyle bi yandan yazıp bi yandan sağlam içiyorum. Canım da sıkkın. Ayla o gece başka şeyler de anlattı. Öyle hı hı diye dinleyemediğim şeyler. Kimseyi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen şeyler.

Ama anlatırım yine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top