Sunumu hoş tadı hoş adı hoş yapımı kolay Afyon Kaymağı. Sevgili arkadaşım Arzu'nun ellerinden..
1,5 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
hazırlanışı:
Şeker yumurta çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır orta boy bir kapta 180 derece fırında pişirilir.
şurubu:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
ikisi şeker eriyene kadar karıştırlıp (şurup kaynatılmıyor) soğuk olarak sıcak kekin üzerine dökülüyor.
kreması:
1 litre sütten 1 su bardağı eksik
200 ml krema
1 çay bardağı şeker
5 ym kaşığı nişasta
Tüm malzemeler karıştırılır ocakta pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür. En üste hindistan cevizi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder