21 Mayıs 2010 Cuma

0

cevizli pırasa köftesi


malzemeler:
1 kg pırasa
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
250 gr kıyma
1 ym kaşığı karabiber
1 ym kaşığı toz kırmızı biber
tuz

ayrıca: un, yumurta, sıvı yağ

hazırlanışı:
Pırasalar ince doğranır 1 su bardağı su ve tuzla haşlanır. Suyu süzülür ve rondoda çekilir. Diğer malzemelerle karıştırılır ve yoğrulur. Biraz cıvık olacaktır hamuru daha fazla un katarsanız tadı değişecektir. O yüzden buzdolabında bir süre dinledirin kendini toplayacaktır. Yassı köfteler hazırlayıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp tavada kızartın. Fazla yağını emmesi için kağıt havluya kızarttıklarınızı çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top