malzemeler:
1 kg pırasa
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
250 gr kıyma
1 ym kaşığı karabiber
1 ym kaşığı toz kırmızı biber
tuz
ayrıca: un, yumurta, sıvı yağ
hazırlanışı:
Pırasalar ince doğranır 1 su bardağı su ve tuzla haşlanır. Suyu süzülür ve rondoda çekilir. Diğer malzemelerle karıştırılır ve yoğrulur. Biraz cıvık olacaktır hamuru daha fazla un katarsanız tadı değişecektir. O yüzden buzdolabında bir süre dinledirin kendini toplayacaktır. Yassı köfteler hazırlayıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp tavada kızartın. Fazla yağını emmesi için kağıt havluya kızarttıklarınızı çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder