Sarımsaklı yoğurtla servis yapılırsa beytiden pek farkı olmuyor.
malzemeler: (resimdeki kalınlıkta 6 adet çıkıyor)
250 gr kıyma
1 büyük rendelenmiş soğan
2 tane sarımsak rendelenmiş
1 çay bardağı kaşar rendelenmiş
1 tatlı kaşığı karabiber
pul biber (isteğe bağlı)
bir tutam maydonoz ince kıyım
2 yumurta (1 tanesi köftenin içine 1 tanesi yufkanın üzerine sürülecek)
tuz
hazırlanışı:
Köfte malzemeleri iyice yoğrulur. Yufkanın üzerine erimiş margarin sürülür uç kısımları içe doğru katlanarak kare elde edilir bir ucuna köfte yayılır ve rulo yapılır margarinin kabına yumurta kırılır karıştırılıp yufkanın üzerine sürülür. 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder