İstanbul Sevdamın düzenlediği Sütlü Tatlılar Etklinliği için hazırladığım Kremalı havuç kekim. Sunumu ve tadıyla her zaman beğeni kazanmıştır açıkçası.
pasasofram birinci yılını doldurmuş ve doğumgünü etkinliği hazırlamış bende bu nefis kekimle katılıp doğumgününü kutluyorum kendisinin.
pasasofram birinci yılını doldurmuş ve doğumgünü etkinliği hazırlamış bende bu nefis kekimle katılıp doğumgününü kutluyorum kendisinin.
malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz, biraz iricene olabilir.
1 pk kabartma tozu
5 ym kaşığı şeker
5 ym kaşığı un
hazırlanışı:
Hepsini beraber iyice karıştırıyorsunuz, kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip kenarlarını hafif yağlıyorsunuz. Karışımı içine döküp düzledikten sonra 200 derece fırında pişiriyorsunuz.
Krema malzemeleri:
9 ym kaşığı şeker
2 ym kaşığı dolu dolu nişasta
3 ym kaşığı un
1 lt süt
hazırlanışı:
Tüm malzemeyi iyice çırpın. Muhallebi gibi piştikten sonra 1 ym kaşığı margarin ekleyip 2-3 dk tekrar çırpın. Ilındığı zaman soğumuş kekin üzerine dökün. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. tarçın serpip servis yapın. (üzerindeki havuçlar marzipan hazır alıp süsledim. şeker hamurundan yada marzipandan hazırlayabilirsiniz. yada dilimlerin üzerine ceviz koyabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder