malzemeler:
patates haşlanmış ve dilimlenmiş
yarım demet taze soğan ince doğranmış
yarım demet ince kıyım maydonoz
2 adet haşlanmış yumurta
domates
zeytin
zeytinyağ
limon
karabiber
tuz
hazırlanışı:
Patatesleri servis tabağına alıp üzerine yağ, limon, tuz ekleyip patatesleri ezmeden harmanlayın. üzerine taze soğanları, maydonozları serpin. Yumurtaları dilimleyip üzerine dizin yanlarını domates dilimleriyle süsleyin. Üzerine zeytin serpiştirin.
irmik tatlısı gerçekten çok güzel olmuştu. tane tane mis gibi :) tarifi Fatma'cığıma ait.malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
125 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çam fıstık (miktarı size kalmış ne kadar çok o kadar lezzetli olur)
hazırlanışı:
Tereyağında fıstıkları pembeleştirin. İrmiği ekleyip kavurun rengi dönünce sütünü, suyunu, şekerini ekleyin. Suyu ve sütü çekince ocağın altını kapatıp Üzerine çift kat kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın. İsteğe bağlı servis yaparken üzerine tarçın serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder