4 Temmuz 2012 Çarşamba

0

LİMONATA



BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.



MALZEMELER

10 adet limon
1,5-2 su bardağı toz şeker
3 litre su (15 su bardağı)
Nane yaprağı


YAPILIŞI
5 adet limonun kabuklarını rendenin küçük tarafıyla rendeleyin.Limonun beyaz yerine inememeye dikkat edin. Tüm limonların suyunu sıkın.Bir kapta Limon suyunu,rendelediğiniz kabukları ,şekeri suyu şeker eriyene kadar karıştırın.Tel süzgeçten süzün(limon kabuklarını ayırmak için) Sürahiye doldurun İçine bir kaç yaprak nane yaprağı atıp 2-3 saat kadar buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top